Syrensaft av syren, citron, socker och vanilj

Syrensaft av syren, citron, socker och vaniljSyrensaft av syren, citron, socker och vanilj blir försommarens godaste saft. Skölj vackra blommor, häll över den heta socker- och vaniljvätskan och låt dra i några dagar. Bur med jutesnöre och sax från Blomsterlandet kostar 149 kr. Äppellåda, Kockums emaljkärl, ostkupa och silverfat kommer från olika loppmarknader.

Du behöver:

40 st lila blomklasar av bondsyrén
2 kg strösocker
2 l vatten
30 g citronsyra
2 st citroner
1 vaniljstång

Gör så här:

1.Skölj blomklasarna i vatten och rensa sedan så att du bara har syrenblommorna kvar.

2.Koka upp vatten, socker, vaniljstång och lös upp allt socker under omrörning.

3.Ta sedan av kastrullen från värmen och rör i citronsyran.

4.Lägg syrenblommor, rivet skal och skivor från 2 st citroner i en djup kastrull eller hink och häll över den heta vätskan.

5.Sätt på ett lock och låt det svalna innan du ställer det i kylskåpet eller en sval jordkällare, där det får dra i 3 dagar.

6.Sila genom en silduk och tappa upp på rena flaskor. Vid servering späder du en del saft med 4 delar vatten eller efter tycke och smak. Frys gärna in saften då den inte innehåller konserveringsmedel.

Tips

Frys in några små syrenblommor i isbitskuber. Lägg i en välkomstdrink som du gjort på 2 delar vitt vin och en del syrensaft. Vackert och gott i sommarvärmen!

LÄS MER OM CHATEAU BOUCASSE
LÄS MER OM UTERUMSPLATSER
LÄS MER OM TERMOASK

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar