Doreens lagar äppelmos på sitt eget sätt med hemodlade äpplen

DoreensDet finns otroligt mycket man kan göra med äpplen säger Doreens. Must, inlagda äpplen, chutney,mos och torkade äpplen är några exempel.

Här får du ett riktigt bra äppelrecept. Hoppas det smakar. Vill ni se mer av min mat och få lite middagsinspiration så kan ni säkert få skymta ett och annat på mitt instagramkonto: doreenmansson.

DOREENS EGNA ÄPPELMOS

Ca 1 liter
Ingredienser
1 kg äpplen
1 dl vatten
strösocker efter smak
ev 1 krm askorbinsyra (C-vitamin) per liter färdigt mos

Gör så här

1.Skala, kärna ur och klyfta äpplena.
2 Lägg dem i en kastrull med vattnet och koka dem i 10 min.
3 Häll bort vattnet och mosa klyftorna med en potatisstöt.
4 Tillsätt socker efter smak. För att behålla den fina färgen kan du röra ner askorbinsyra.
5 Häll upp på absolut rena burkar och förvara i kyl för direkt konsumtion eller frys in moset för längre förvaring. (Alternativt: Ställ glasburkar med mos med locket löst påskruvat i en kastrull med vatten. Hetta upp till 90 grader och låt stå i 30 min. Ta upp burkarna, dra åt locken och förvara svalt. Håller hur länge som helst.

LÄS MER OM KUPOLTRÄDGÅRDSHUS
LÄS MER OM SMÅ BADRUM
LÄS MER OM NÄSSELRAVIOLI

Text Doreen Månsson Foto Maria Rosenlöf Hår & smink Malin Gröön, Crew Sthlm

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar