Kommande trender inom köksapparatur, redskap och knivar?

Vi på Kökextra har ställt några frågor till Johan Almling från Vikingsun, ett trendskapande livsstilsföretag som tillhandahåller Sveriges vassaste knivsortiment och köksredskap.
Vad ser du för kommande trender inom köksapparatur, redskap och knivar?
Det blir fler och fler som ser fördelarna med keramiska knivar. De håller ju skärpan mycket längre för att keramik är så hårt. En tydlig trend är att allt fler investerar i varumärken när det gäller köksredskap.
Många har tröttnat på billiga produkter som inte håller i längden. Det hänger också ihop att många har byggt nya fina kök. Då vill man också ha snygg rekvisita. För 10-15 sedan låg köksknivarna i en låda. Nu ska det vara ett knivblock eller en magnetlist. Man ska visa vännerna vem man är.
Vad är det bästa specialredskap du någonsin införskaffat till ditt eget kök?
En mandolin som skivar tunt.
Hur sköter man bäst om sin kniv för bästa funktion och hållbarhet?
Stålknivar behöver brynas med jämna mellanrum och slipas en gång per år. Diska aldrig stålknivar i diskmaskin. Många redskap kräver gott om plats
Har du några bra tips på smart köksförvaring?
När det gäller kastruller och stekpannor så har det franska varumärket Cristel en serie med lösa handtag. Detta gör att de tar minimal plats i köksskåpen. För knivar är en snygg magnetlist praktiskt. Då ser man direkt också vilken kniv man väljer. Och sedan gäller det att inte spara allting när man köper nytt. Utan rensa i skåpen och lådorna. Det som inte använts de senaste två åren ska bort.
På vikingsun.se finns en knivskola där du kan hämta fler tips. Knivakademiens knivskola finns som gratis app för i phone och andreoid

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar