X
    Kategorier: Mat & vin

Äppelchutney Lagad av Doreens på hennes eget vis

ÄPPELCHUTNEY

En stor favorit är äppelchutney. Köp eller baka själv ett gott surdegsbröd, köp lite goda ostar och ställ allt på en stor skärbräda mitt på matbordet tillsammans med en liten burk äppelchutney och en liten kanna olivolja. Sen kan alla middagsgäster skära sin egen skiva, ringla lite olivolja över brödet med lite äppelchutney och en ostbit. Detta serverade vi häromkvällen när min man Henrik hade sin årliga korvdag där han och hans vänner samlas i vårt hem för att laga massa olika korvsorter.

Ingredienser 2 burkar

1 kg äpplen
2 mindre gula lökar
2 tsk riven färsk ingefära
6 dl muscovadosocker
5 dl sultanrussin
2 tsk senapsfrön
1 kanelstång
1 tsk salt4 dl äppelcidervinäger

Gör så här för äppelchutney på Doreens vis

1 Skala äpplena, ta bort kärnhuset och skär dem i mindre bitar. Skala och hacka löken.
2 Lägg äppelbitarna, löken, ingefäran och resten av ingredienserna i en kastrull. Låt koka upp och sedan sjuda under lock i ca 1 timme tills chutneyn tjocknat. Rör då och då.
3 Slå upp på absolut rena burkar, låt kallna och sätt på lock. Förvara svalt och låt helst stå några veckor. Håller i flera månader.

LÄS MER OM BADRUMSDRÖMMAR
LÄS MER OM GRÖNA TAK
LÄS MER OM HEMMASPA

Text Doreen Månsson Foto Maria Rosenlöf Hår & smink Malin Gröön, Crew Sthlm

Jimmy Johansson:
Relaterade inlägg