X

Kök som nu ska vara specialbyggda och individanpassade

Marbodal lanserar Plus – ett nytt koncept som förmedlar känslan av ett platsbyggt kök. Med våra Pluskök vänder vi oss till konsumenter som vill ha det lilla extra i sitt kök och som är måna om estetiska detaljer, hantverkskänsla och kvalitet. Plusköken ger en fin och effektfull inramning av lådor och luckor och kunden kommer så nära upplevelsen av ett platsbyggt kök som möjligt, säger Johanna Wirsén, kommunikationsansvarig hos Marbodal.

Nu ska våra hem vara personliga och spegla vilka vi är. Denna trend speglas inte minst i våra kök som nu ska vara specialbyggda och individanpassade. Vi går från fine-dining till familjära myskök som ska vara ombonade och rustika, gärna i mörka träslag. Slit och släng-köken är på väg ut. Vi har äntligen insett det ohållbara i att riva ut fullt fungerande inredning och utrustning. Det finns två spår för framtiden. Det ena är ett kök där miljötänket har slagit igenom helt och hållet – allt är återvinningsbart.
Det andra är det mysiga, ombonade köket i mörkare färger, rött, guld och mässing. Men det vita köket hänger kvar, vid sidan av dessa två trender. Så gör även den svarta färgen och det industriella restaurangköket. I lantköken ligger golv av trä eller klinker och i de industriella köken golv av gummi eller plast. Golven får dessutom gärna vara mönstrade. Nya belysningsmöjligheter erbjuder dekorbelysning i extra breda lådor och under socklar. Överskåpen kommer tillbaka, men de är små och dekorativa. När det gäller vitvaror håller induktionshällens populäritet i sig samtidigt som kombinationsugnarna slår igenom på allvar.

Serien maitre D´ från Scanpan i rostfritt stål är belagd med högkvalitativ koppar.  Få saker är så trevliga som att få sin äpplekaka eller potatisgratäng serverad i en portionsskål, så varför inte servera potatisgratängen i en liten kopparkastrull.
995 kr.

Mieles nya kombinationsugn i Generation 6000 rymmer hela 48 liter och gör det möjligt att tillaga en större mängd mat på en gång, från 32 000 kr.

Text: Suzanne Linge

Jimmy Johansson:
Relaterade inlägg