Marita och Pär har valt ett kök helt i rostfritt med tåliga och lättskötta ytor. Vi ställde några frågor till Niklas Gustafsson från Laga Rostfritt för att ta reda på materialets för-och nackdelar.
Vad har rostfritt stål för fördelar och nackdelar som material i kök?
Fördelen med rostfritt är att det är lätt att hålla rent. Men samtidigt är ytan på plåten känslig, den har lätt för att bli smårepig. Man måste dock tänka på att det är en arbetsbänk som är till för att användas.
Hur sköter man bäst sina rostfria ytor?
Att bara torka av den räcker länge.
Vilken typ av produkter är det vanligast att era kunder beställer?
Diskbänkar är vanligast.
Är det något speciellt man bör tänka på och ta hänsyn till om man vill ha ett kök i rostfritt stål?
Personligen tycker jag inte det är snyggt med för mycket rostfritt, det kan bli stelt.
Ser ni någon trend när det gäller användning av rostfritt i kök?
Nej, inte för vår del.