X
    Kategorier: Experten

Exklusiva kök med den rostfria känslan från Kungsäter kök

Anette och Olof vill ha ett stort, modernt och öppet kök där de kan kunna njuta av både umgänge och utsikt. Det ska även vara elegant som en möbel med rena linjer. Vi har frågat Jonas Wendel från Kungsäterkök hur trenderna ser framöver.
Om man vill ha ett kök som smälter in i inredningen och blir mer som en möbel, vad bör man tänka på?
Montaget är väldigt viktigt när man skall få till det. Med en snyggt utanpåliggande sockel kan man bygga samman möbler av kökskomponenter. Det är inte ovanligt att det blir möbler och bibliotek av våra produkter, särskilt i vår Exklusiv serie som just är lämpligt att integrera med hall, sittbänkar, vardagsrum med vitrindelar och bibliotek.
Under en period har vi sett en utveckling mot mer öppna kök som blir en del av huset, istället för ett separat rum. Hur ser du på detta? Något som kommer fortsätta framöver?
Öppna kök är här för att stanna då man gärna vistas i köket. Man lever, umgås och lagar sin mat här.
Vad är det era kunder frågar efter mest när det gäller utseende, material, placering osv?
Då vi lägger stort fokus på det personliga köket så är det många diskussioner om färger och ytbehandlingar. Vi arbetar med hela NCS-skalan och olika glanstal är också viktigt. Materialbiten, t ex bänkskivor brukar vara en stor fråga och att försöka få in sin ö i sitt drömkök.
Restaurangtrenden, minskar eller utvecklas? I så fall, i vilken riktning?
Våra Exklusiva kök med den svarta/rostfria känslan har vi stor efterfrågan på.
Hur tror du våra svenska kök kommer se ut om en 5 – 10 år?
Ingen stor skillnad men stort fokus på material och färger. Dock så är det säkert en större fokus på miljön och vad man har bakom luckan i stommarna. Här har vi bla i vårt sortiment Kungsäter Exklusiv helmassiva kök som är det mest miljövänliga alternativet. Jag tror också att ångugnen har en given plats när det gäller val av maskinpark i framtidens kök.

Jimmy Johansson:
Relaterade inlägg