Khoresh rivas – köttgryta med rabarber, del 1

Khoresh rivas – köttgryta med rabarberKhoresh rivas – köttgryta med rabarber. Rabarbern är oerhört viktig för mitt odlarsjälvförtroende. Den är alltid lika fin, oavsett hur våren och sommaren blir.

Jag brukar alltid vara noga med en fin dukning och tycker att det är kul att piffa till middagarna.  Oavsett om det är vardag eller fest och ett blomsterarrangemang stort eller smått. Det är verkligen den där extra härliga grädden på moset.

I vintras reste jag till New York för att dela ut en Emmy Award för SVTs räkning och då fick jag kontakt med en hårstyllist vid namn Krister Atle. Jag hade blivit tipsad om honom av en av Sveriges främsta kvinnliga sångerskor som sa att han var ”IT” killen i New York. Jag var ganska nervös när jag gick upp för trapporna mot hans hörnstudio på Broadway. När jag klev in i hans helt magiska lägenhet så möttes jag av ett hav av snittblommor.  Ståendes på golvet i olika hinkar och vaser. Han hade nämligen precis kommit från en Flower market alldeles i närheten av sin bostad och var i full färd med att göra ett blomsterarrangemang. I hör och häpna, en svensk sockerlåda i trä.

Lådan var full av en massa fyrkantiga glasvaser

Det var det snyggaste jag har sett och jag fattade inte alls hur man kunde ha vatten i en trälåda. Det visade sig sen att lådan var full av en massa fyrkantiga glasvaser som han fyllde med vackra snittblommor. När jag sen kom hem till Sverige så gick jag raka vägen ut på nätet. Budade hem både sockerlådor och andra gamla trälådor på Tradera. I somras kom Krister hem till Sverige på en blixtvisit och kom förbi för att hänga lite i min trädgård i Sollentuna utanför Stockholm.

Det höjer feststämningen och ger middagen det där lilla extra

Jag bjöd på ett av mina favoritrecept på persiska rabarber och lammgryta och då sa Krister: Doreen, oavsett om man serverar sladdriga makaroner eller tre rätters så ska man ha ett fint arrangemang på bordet. Det höjer feststämningen och ger middagen det där lilla extra. Sagt och gjort så tog vi en av mina Traderafynd och Krister visade mig hur man enkelt sätter ihop det där arrangemange. Dett som man annars bara ser i foajén på fem-stjärniga hotell. Och visst blev den middagen något alldeles extra. Dessutom höll arrangemanget i över en vecka. Gissa om jag passade på att ha middagar under den veckan.
Text Doreen Månsson Foto Maria Rosenlöf och Henrik Hallgren Styling/blomsterarrangemang: Krister Atle Hår & Smink Hår 3000

LÄS MER OM CHILI
LÄS MER OM VÄXTHUS OCH UTERUM
LÄS MER OM BADRUMSRENOVERING

 

 

 

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar